★★★™Google★★★

★★★™Google★★★

★★★™Google★★★

★★★™Google★★★

پرورش قارچ خوراکی

پرورش قارچ خوراکی

با آگاهی از اهمیت کشت و زرع و توجه به این مطلب که بخش کشاورزی حدود 27% از تولید ناخالص ملی و 80% از محصولات اساسی مورد نیاز کشور را تولید کرده و در صادرات غیر نفتی نیز سهمی معادل 40% دارا می‌باشد، در می یابیم که بخش کشاورزی در هر کشوری می‌تواند نقش بسیار مهمی را در تولید ناخالص ملی آن کشور ایفا کند. این امر نیز از طریق تولید محصولات کشاورزی، مصرف در داخل و صادرات به سایر کشورها و ایجاد زمینه های اشتغال زایی امکانپذپر است. پس حفظ و توسعه این بخش باید در سر لوحه اهدافمان قرار گیرد.

رشد سریع این بخش علاوه بر دارا بودن اهمیت در بهبود کیفیت زندگی 40%  از مردم جهان که از راه کشاورزی امرار معاش می‌کنند، برای تضمین عرضه کافی مواد غذایی تمام ملل جهان که جمعیت آنها با سرعت زیادی در حال رشد است، ضروری است.

خوب است بدانیم ترویج و آموزش کشاورزی، اهرم عمران روستایی و بازوی قوی توسعه کشاورزی است که این دو نیز خود بخشی از عمران ملی محسوب می‌شوند و بدون توسعه کشاورزی، عمران ملی یا امکانپذیر نبوده و یا لااقل در کشورهای جهان سوم با دشواری همراه است. لذا آموزش و ترویج کشاورزی از ضروریات است چون موجب تسهیل پذیرش تکنولوژی مناسب و روشهای جدید کشت و کار توسط کشاورزان و روستاییان شده و باعث می‌شود که آنها سطح تولیدات خود را افزایش دهند.

پرورش قارچ خوراکی یکی از این تکنولوژی هاست که توسط ترویج و توسعه آن می‌توان گام مؤثری در تأمین مواد غذایی، ایجاد اشتغال جنبی مناسب و افزایش سطح درآمد کشاورزان برداشت. البته این تکنولوژی جوان در شهرهای بزرگ ایران با تأسیس کشت و صنعت های تولید قارچ بخصوص در اطراف تهران و با توجه به مناسب بودن شرایط جوی در اکثر نقاط ایران، در کشور ما در حال توسعه زیادی است. در استان های خراسان، کرمان، چهار محال و بختیاری، کرمانشاه، خوزستان، مازندران، اصفهان و یزد نیز مراکز کشت قارچ موجودند.

از لحاظ تولید قارچ در سطح جهان نیز چین با تولید سالیانه 2245800 تن، فرانسه با 232000 تن، هلند با 165350 تن، ایتالیا با 102000 تن، ژاپن با 336430 تن، انگلستان با 118000 تن، آمریکا با 344717 تن، کشورهای عمده تولید کننده جهان می باشند و کلاً در جهان سالانه 4264286 تن تولید قارچ داریم.

تقسیم بندی قارچها از نظر نوع دریافت مواد غذایی

الف تجزیه کننده اولیه: قارچهایی که قادر باشند مواد اولیه را خود تجزیه کنند و مواد غذایی خود را بدست آورند.

ب تجزیه کننده ثانویه: قارچهایی که محتاج به یک سری میکروارگانیزمهایی هستند تا محیط کشت را تجزیه کنند تا قارچ بتواند روی محیط کشت تجزیه شده رشد کند.

تقسیم بندی قارچها از لحاظ نوع زندگی

الف انگل: قارچهایی که روی موجودات زنده دیگر زندگی می کنند و غذای خود را بدست می‌آورند.

ب همزیستی: برخی از قارچها بصورت همزیست با ریشه گیاهان هستند که به این قارچها میکوریزا می‌گویند.

ج ساپروفیت (گندروی): قارچهایی که روی محیطهای مرده رشد می‌کنند.


::: تاریخچه استفاده از قارچ خوراکی


::: قارچهای سمی و خوراکی


::: مزایای کشت قارچ خوراکی نسبت به دیگر محصولات کشاورزی


::: خواص غذایی و درمانی قارچ


::: جنبه های اقتصادی قارچ خوراکی


::: خصوصیات مرفولوژی قارچ دکمه ای (تکمه ای)


::: مواد تشکیل دهنده کمپوست


::: کمپوست مصنوعی و طبیعی


::: نکاتی در مورد کاه و کلش کاربردی


::: ویژگیهای سوله تهیه کمپوست

نظرات 1 + ارسال نظر
[ بدون نام ] دوشنبه 27 اردیبهشت‌ماه سال 1389 ساعت 07:59 ب.ظ http://jizjiz.mihanblog.com

سلام دوست عزیز. من یه ایده ای دارم که فکر میکنم اگه ما نویسندگان وبلاگ باهم همکاری کنیم میتونیم هرماه به یه درآمد تقریبا مناسب برسیم،حالا این ایده چی هست:
من به وبلاگ هایی که از تبلیغات استفاده میکنن سرمیزنم و به همشون این پیغام رو میذارم.
حالا اصلا این کارچی هست:
من یه وبلاگ ساختم باعنوان جیز جیز، کار ما این هست که ما نویسندگان وبلاگ میاییم طبق برنامه ای که هر کدوممون دوست داریم روی بنرهای تبلیغاتیه همدیگه کلیک میکنیم حتی اگه فقط 30نفر عضو گروه ما بشن وهرروز ما برای همدیگه کلیک کنیم اینطوری ما میتونیم به یه درآمد مناسبی برسیم.هرکاربر میتونه در وبلاگش از حداکثر 4سیستم کلیکی استفاده کنه.
نحوه ی کارهم اینطوری هست که شما میرید بنرهای تبلیغاتیه اعضای گروه رو که آدرس وبلاگ هرکدوم در وبلاگ جیزجیز هست رو کلیک میکنید و بعد در قسمت نظرات و به صورت خصوصی بهش اطلاع میدی که روی بنرهاش کلیک کردی.
لازم به تذکر است که کسانی که میتوانند طبق برنامه ای که در ذیل ارائه میشه کار کنند اعلام آمادگی نمایند. چرا که کسانی که طبق برنامه عمل نکنند از لیست حذف خواهند شد:
ما برای سهولت کار برای شما عزیزان اعضا را به 4 دسته تقسیم میکنیم که به شرح زیر هستند:
1- افرادی که حتما میتوانند هر روز روی تمام بنرها کلیک کنند (کد 100)
2- افرادی که حتما میتوانند روز در میان روی تمام بنرها کلیک کنند (کد 200)
3- افرادی که حتما میتوانند 2 روز یک بار روی تمام بنرها کلیک کنند (کد 300)
4- افرادی که حتما می توانند هفته ای یک بار روی تمام بنرها کلیک کنند (400)
توجه : پس کسانی حتما کسانی که که طبق یکی از کدها می توانند عمل کنند اعلام آمادگی نمایند.
فقط کافیه شما:
1- آدرس وبلاگتون
2- شماره کدی که مایل به همکاری هستید رو حتما ذکر نمایید ( 100 - 200 - 300 - 400)
3-ایمیلتون
رو در قسمت نظرات وبلاگ من:
http://www.jizjiz.mihanblog.com
وارد کنید تا من وبلاگ شما رو در لیست مربوط به کدی که اعلام میکنید قرار بدم و کد شما و رمز عبورلیست شما رو در قسمت نظرات وبلاگتون براتون بفرستم.
اگه سوالی بود در قسمت نظرات وبلاگ برام بذارید. ممنون
http://www.jizjiz.mihanblog.com

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد