قائم مقام رئیس مرکز تحقیقات غدد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بیماران دیابتی مبتلا به فشار خون بیشتر در معرض سکتههای مغزی، بیماریهای قلب و عروق، و اختلالات کلیونی قرار دارند.
محمد پژوهی افزود: انجام حرکات ورزشی و فعالیتهای فیزیکی فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را تا 10 میلیمتر جیوه کاهش میدهند. وی گفت: 3 روز در هفته و هر روز حداقل 45 دقیقه فعالیتهای بدنی سبک مانند پیادهروی، شنا، دوچرخهسواری، ورزشهای ایروبیک و باغبانی موجب کاهش فشارخون میشود.
قائم مقام رئیس مرکز تحقیقات غدد دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: افراد باید ورزش و فعالیت خود را به صورت مرتب ادامه دهند زیرا به محض قطع ورزش و فعالیتهای بدنی مجدداً فشار خونشان افزایش مییابد.
پژوهی گفت: سیگار کشیدن موجب سریعتر کار کردن قلب میشود و فشار خون را بالا میبرد. در بیماران دیابتی به خصوص دیابت نوع 2، فشار خون بالا بسیار شایع است و بیش از نیمی از بیماران دیابتی نوع 2 به بیماری فشار خون بالا نیز مبتلا هستند.
وی اضافه کرد: در واقع ابتلا به بیماری دیابت و فشار خون بالا به طور همزمان مشکلات بیمار را دو چندان میکند. این بیماران به مراتب بیشتر از سایرین در معرض بروز بیماریهای قلب و عروق، اختلالات کلیونی و سکتههای مغزی هستند.
قائم مقام رئیس مرکز تحقیقات غدد دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: در سنین میانسالی مردان بیشتر از زنان به فشار خون بالا مبتلا میشوند، اما پس از سن یائسگی زنان اندکی بیش از مردان در معرض خطر هستند. پژوهی گفت: فشار خون بالا از بیماریهایی است که به ارث میرسد، افرادی که پدر و مادر و بستگان نزدیکشان به فشار خون بالا مبتلا هستند بیشتر در معرض خطر هستند.