رتبه ها و نمره ها
1- احسان ابراهیمیان ، تبریز
2- مرتضی حق بیگی ، تبریز
3- مهدی سلیمانی فر ، اصفهان
4- محمد صادق ریاضی ، شیراز
5- علی رضایی ، ساری
6- محمد اکبرنژاد، تبریز
7- بهزاد بجنوردی ، کرمان؟
8- علی محمد باقری ، کرمان؟
9- سعید عباسی ، اراک
10- نوید صادقی ، اصفهان
چون می دانم آرشیو این وبلاگ هنوز به درد بخور هست و همچنین نبود دلیل قانع کننده تصمیمی ندارم این وبلاگ را ببندم. فعلآً هستیم !
تهران :
بعد از چهار سال المپیاد کاری ، دور شدن از آن کمی عجیب بود. البته سعی می کنم درسهای دانشگاه را به مدل المپیاد بخوانم اما نمی شود، اینها از اساس متفاوت هستند.
امّا هجرت امسال من به تهران برای تحصیل در دانشگاه و تدریس های کوچک (بیشتر به منظور شناخت بیشتر از شهر تهران !) در چند جای تهران، بیشتر از درس دادن هایم خود درس گرفتم ، و الان به عنوان کسی که چهار سال در شهر خودم ، تبریز ، کار کرده ام، می توانم تفاوت های تبریز ، و یا می توان گفت کل شهرهای ایران به غیر از استان تهران، و پایتخت نشینان را درک کنم.
شاید جالب باشد اما من تنها فرق المپیادی های تهران و بقیه ایران را در یک عامل خلاصه می کنم : ترافیک شدید در تهران ! تاثیر اول این است که به سبب ترافیک و دوری مدارس در خانه ها ، دانش آموزان نمی توانند در مدرسه تا ساعات عصر و خارج از وقت در مدرسه بمانند. تاثیر دوم ماشینی شدن تهرانی ها است که اساس المپیاد بر جزوات اساتید نجوم یا بچه های المپیادی، حل مساله فلان و فلان و فلان کتاب خواندن است، اما در بقیه جاها مانند تبریز و شهرهایی که افراد قوی به المپیاد فرستاده اند، همچون زنجان، مشهد، رفسنجان، ساری و ... اصل بر مبنای ماجراجویی دانش آموزان است ! تاثیر سوم که از گفتنش بسیار متاسف هستم ولی جداً آن را موثر می بینم ، و البته قصد توهین نیز ندارم، تاثیر آلودگی هوا بر هوش دانش آموزان است !!
المپیاد:
تغییرات در کمیته المپیاد نجوم اتوبوسی است و تصمیم ها هم اتوبوسی هستند ! نام المپیاد به صورت گمراه کننده ای عوض می شود ، و تعداد قبولی های مرحله اول به گونه ای می شود که تعریف مرحله اول خدشه دار گردد. سطح تغییرات فعلی در المپیاد نجوم بسیار کلان است و بعد از پنج سال هنوز گویا سال اول یا دوم است.
تبریز :
من از کودکی تراکتور را دوست داشتم ! چه دستگاه تراکتور که راندنش کیف زیادی دارد و چه تیم فوتبال تراکتورسازی تبریز ! و شعار "داغلاری سؤکر تیراختور" ! (کوه ها را ویران می کن تراکتور !) هنوز زیاد به تبریز می روم و کمابیش از دانش آموزان تبریز با معلومات هستم. اگر پارسال تلاش های زیادی برای قبولی 10 نفری انجام دادیم، و به 90% رسیدیم، امّا شاید تبریز مرا نبخشد که چرا به فکر امسال نبودم و تعداد "نجوم چی" های مان این گونه افت کند. البته شاید شهید مدنی این افت را داشته باشد، امّا مدارس فرزانگان و فردوسی شاید بتوانند این افت را جبران کنند، هر چند شاید سخت باشد و البته به نظرم اهمیت زیادی ندارد، "تیراختورا نه اولدی ... میخ باتدی پنچر اولدی !" البته سال بعد این گونه نخواهد بود و باز هم برگشت پرتعدادی خواهیم داشت، و البته تعجب نکنید بخش قابل توجهی از آنها دختر باشند !
المپیاد بسیج:
امسال المپیاد بسیجی هم در عید خواهیم داشت، با من نیز برای همکاری دعوت شده که من بالاخره آن را پذیرفتم. به احتمال زیاد و نه قطعیت، تدریس دوره پسرها بر عهده من و امیر سادات موسوی خواهد بود. منفی ترین نکته المپیاد بسیج، هزینه 150 هزار تومانی ثبت نام آن است که بسیاری را منصرف می کند، و البته زمان عید آن که البته امسال بد نیست و کسی نباید این بهانه را داشته باشد که خواستم در خانه بمانم و خود بخوانم، اما بهترین زمان آن برای پسر ها است، این المپیاد روزهای اول عید را از شما به بهترین نحو می گیرید، زمانی که باید در خانه های فامیل چایی تعارف کنید ! و بعد از برگشت (هفتم) بیش از یک هفته وقت برای مطالعه نوروزی است.
از تغییرات شرایط سنی المپیاد جهانی آگاه هستید. المپیاد سال 87 ، با حضور دانش آموزان تمام پایه های متوسطه و حتی پیش دانشگاهی برگزار شد. تا جایی که می دانم، سه اول دبیرستانی به مرحله کشوری راه پیدا کردند. پوریا قجری از تهران مدال برنز را گرفت در حالی که احسان عابدی از تبریز مدال نقره و علی علیاری از تبریز مدال طلا را کسب کرد. تعداد سال دومی ها را نمی دانم اما گویا کسی از سال دومی ها بین طلاها نبوده است. و بقیه سال سومی بودند.از راست به چپ: رامیاد حدیدی، نیما چرتاب سلطانی، آرمین هدائی، فرشید یوسف زاد، خودم ! ، احسان کاکائی، احسان عابدی، پروین تیموری، پروانه غفاری
نیما چرتاب و رامیاد حدیدی: طلایی های سوم دبیرستانی نجوم از تبریز در پایان دوره - تهران
مدال های طلا در پایان دوره -تهران
پایین از راست به چپ: نیما چرتاب سلطانی، رامیاد حدیدی، آراد ایرانمهر (طلای یک زیست از تبریز)، مهرداد خلیل زاد (طلای شیمی، دوستی از ارومیه) ، بالا سمت راست: علی علیاری (تنها طلای اول دبیرستانی امسال در نجوم از تبریز) بالا چپ: ناصر امن زاده (طلای فیزیک از تبریز)
عکسی دسته جمعی بعد از برگشت از تهران در شاهگلی، تبریز
از راست: آراد ایرانمهر، احسان عباچی، بابک بهرامی ، فرشید یوسف زاد (پایین) ، خودم ! ، نیما چرتاب، علی علیاری، رامیاد حدیدی، بهراد طوقی
خودم، شاهگلی، تبریز:
علی علیاری، شاهگلی، تبریز
![]() |
|